Wie BEN jij?

Vorige week was ik te gast in de podcast van Milan Somers. Milan Somers is 1 van de meest bekende trainers van Nederland en dan spreek ik over “BREIN” trainers. Hij heeft meer dan 17 jaar ervaring in NLP, hypnose en quantum communicatie technieken. Hij is de oprichter van Response Instituut en Hypnose zorg Nederland. Hij heeft zich de laatste jaren verder gespecialiseerd in Quantum Hypnose en Quantum Timeline Jumping.

Dat is chinees 😃 voor technieken die toegang geven tot je onderbewuste brein. Waarom is dat belangrijk? Omdat in je onderbewuste brein de oorzaak van de fysieke gevolgen van trauma te vinden zijn. Dus als je je onderbewuste brein kan herprogrammeren en de imprints in je fysieke systeem kan transformeren dankzij deze technieken dan is dat een baanbrekende sprong voorwaarts voor mensen die last hebben van depressieve gevoelens, angsten, chronische ziektes en mogelijks zelfs kanker.


Ik had Milan gevraagd om zijn vragen op voorhand te bezorgen zodat ik ons gesprek kon voorbereiden. Maar dat wilde hij niet. “Neen, ik wil graag een spontaan gesprek”. En het is een  “one shot takes it all” dus geen knippen en plakken. Joepie, mijn innerlijke vuur wordt aangewakkerd. Spontaan, geen regels, geen voorbereiding, beetje chaos, “we zien wel” techniek. Dan voel ik me als een vis in het water.

Zijn eerste vraag, blies me al van mijn sokken: “wie is ann heylen eigenlijk?”

Als je nu 1 vraag niet aan mij mag stellen dan is het : wie ben je? Ja, dat mag wel, als je dan bereid bent om de rest van je dag vrij te nemen om naar mij te luisteren.😁 En zo geschiedde ook. Ik had me voorgenomen om kort en bondig te antwoorden op zijn vragen. Want ik weet dat ik het graag uitleg en graag praat. En ik weet ondertussen ook dat mensen weinig tijd hebben (maken) om te luisteren dus mijn inspiratie filmpjes kort en bondig houden, is voor mij een hele uitdaging. Waarin ik trouwens tot op heden nog niet ben in geslaagd.

Dus de podcast eindigde anderhalf uur later. Omdat Milan er op dat moment snel kon tussenkomen met te zeggen: “hier kunnen we dus nog uren over doorpraten maar we moeten hier afronden.” Hij bedoelde: jij kan hier nog uren over doorpraten”. Ik had mezelf maar 1 voornemen voor ons gesprek gesteld: “kort en bondig.” Dat was dus mislukt.

De vraag was wél een schot in de roos. Want daar draaien mijn coachings en teachings rond. Als mensen zich slecht (futloos, moe, ziek, uitgeblust, depressief, angstig, …) voelen, dan betekent dit voor mij dat ze leven tegen de grens van hun gedachten. Dus wat ik leer, is dat je niet bent wie je denkt dat je bent. Je bent wie je kiest te willen worden. Ik weet dat mensen zich soms ergeren aan mijn engelstalige quotes maar ik vind het soms in het engels beter klinken: ” You are who you choose to become!”

En hierin zijn twee woorden super belangrijk: “kiezen” en “worden”. Dus ik leer mensen dat ze elke dag een keuze hebben om te worden wie ze werkelijk zijn. Als ze voorbij hun beperkende gedachten durven te kijken en als ze zich verbinden met wie ze in de kern zijn. En je moet niet wachten op 1 Januari om je leven een kwartdraai te geven.

Ik geef een voorbeeld: als Milan aan mij vraagt: wie is ann heylen? Dan kan ik antwoorden: ik ben een vrouw (hopelijk ziet hij dat zelf al wel), ik ben 59 jaar, ik ben alleenstaande, ik ben mama van drie kinderen, ik ben stiefmama van twee kinderen, ik ben pleegmama van 1 kind, ik ben grootmoeder van drie kleinkinderen, ik ben 1m58 groot (al vind ik dat klein 🤪), ik ben radiant life coach, ik leer mensen hoe ze een leven kunnen creëeren waarvoor ze elke dag uit hun bed springen. enz….

Maar daar gaat het niet om. Dat BEN je niet. Dat is je identiteit naar de buitenwereld. Namelijk waaraan mensen je kunnen herkennen. En dat is prima. Maar als je jezelf hiermee gaat identificeren, dan draagt dit in  de meeste gevallen niet bij tot jouw meest stralende versie. En dat is de versie waarin jouw energetisch potentieel maximaal wordt benut. Is dat nodig? Zeker niet, als je je “goed” voelt.

Maar jezelf tevreden stellen met je “slecht” voelen, is voor mij geen keuze. Ook het antwoord: cavakes, wat mag een mens meer verwachten? vind ik zo spijtig als de toon van het antwoord duidelijk aangeeft dat cavakes eerder iets heeft van: “het kan beter” maar ik heb geen fut of moed om er iets aan te veranderen. Je (huidige lichaam) gaat maar 1 keer dood en ondertussen leef je. Dat staat voor mij niet gelijk met “overleef” je. Leven staat voor mij gelijk met je talenten zo goed mogelijk benutten ten dienste van je omgeving zodat je op je sterfbed kan zeggen “ik heb er alles uitgehaald wat erin zat, het is ok”. En niet : had ik maar meer voor mezelf opgekomen, had ik maar meer tijd besteed aan mezelf en mijn gezin, had ik maar mijn zangtalent verder ontwikkeld, had ik maar durven kiezen voor mezelf,  had ik maar beter voor mijn lichaam gezorgd, had ik maar niet in woede en wrok blijven zitten, had ik mijn hart maar weer durven open te zetten, enz….

Ik heb er zelf langer dan een jaar over gedaan om te kunnen formuleren: wie is ann heylen? Want ik was totaal vervreemd van wie ik werkelijk was. Ik leefde totaal niet meer in verbinding met mijn talenten. Ik kon ze zelfs niet opnoemen. Ik weet nog de eerste keer dat ik die oefening deed: mijn blad bleef blanco. Ik kon niks bedenken.

Ondertussen kan ik het super goed formuleren: Ann heeft een sterke intuïtie, denkt oplossingsgericht, is creatief, houdt van menselijke verbinding, is spontaan en (meestal) vrolijk en goedlachs. Ann houdt van humor. Ik zie gemakkelijk opportuniteiten. Ik heb de mentale veerkracht om uitdagingen als kansen te zien. Ik ben nieuwsgierig. Ik ben empatisch en fijngevoelig. Ik heb een sterk sociaal instinct. enz…

Waar word ik blij van? Ik houd van mensen verbinden, van dynamiek in een groep, van het beste bovenhalen in de mensen. Ik houd ervan om mensen in hun kracht te zetten. Ik houd van inspireren.

Waar heb ik behoefte aan? Ik heb behoefte aan positiviteit, rust, natuur, tijd voor mezelf, harmonie, balans, enthousiasme, flexibiliteit, vertrouwen, persoonlijke groei enz..

Jullie begrijpen nu allicht de carrièreswitch van bouwpromotor naar Radiant Life Coach? Deze lijst is er niet vanzelf gekomen. Ik heb heel veel aan (al dan niet begeleide) persoonlijke ontwikkeling gedaan om voorbij mijn eigen beperkende gedachten te komen. Om te durven kijken, wie is ann in haar versie die vrij is van alle dogma’s en labels die ze op haarzelf heeft geplakt gedurende die 50 jaar. Door die schijnbaar veilige cocon breken van wat je denkt te kennen en weten over jezelf, vraagt veel moed.

Want je moet er voor durven KIEZEN om te kijken: wat houdt me tegen om in mijn meest stralende versie te gaan staan? Wat maak ik mezelf wijs, om geen stappen te zetten naar een energiekere, vrijere, liefdevollere, zinvollere, blijere ik? Welke excuses houd ik mezelf voor om van mijn leven niet het beste leven te maken? Houd ik van gemak? vancomfort? (wat in mijn ogen heel dubieus is want je “slecht” voelen, is niet echt comfortabel vind ik) Van zekerheid? Ben ik bang van veranderingen? Ben ik bang om gekwetst te worden?

In termen van kwantumfysica en neurowetenschappen heeft de “beste” versie van jezelf, dezelfde energetische frequentie dan je energetische blauwdruk. En deze blauwdruk (het woord zegt het zelf) is uniek voor ieder van ons. Die kan je niet kiezen. Dus als je een energetische blauwdruk hebt met een hoge trilling, dan zal je het moeilijker hebben om je “gelukkig, tevreden, voldaan, harmonieus” te voelen dan iemand met een lagere trilling. En dat is niet goed of slecht. Dat is gewoon wat het is. Zonder oordeel.

Je kan het vergelijken met iemand die de fysieke capaciteiten heeft om 5km te lopen en iemand anders een marathon. Het 1 is niet beter dan het andere. Maar als je de capaciteiten hebt en de wens om een marathon te lopen dan zal je veel meer inspanning dienen te doen dan iemand die 5km wil leren lopen.

Dus het klopt helemaal dat voor sommige mensen het leven als een fluitje van een cent loopt. En dat anderen struggelen met gelukkig zijn, met zich energiek te voelen, met zich voldaan te voelen. Dat heeft er niks mee te maken dat je moet leren om het leven eens wat simpeler te maken, of dat je iets niet goed doet, of dat je eens wat rapper tevreden moet leren zijn. Het heeft te maken met hoe jouw energetisch systeem geconfigureerd is. En als je dat leert en hiermee leert in harmonie te leven, dan ga je de brug oversteken van overleven naar leven.

Om terug te komen op Milan. Hij heeft een techniek ontwikkeld (quantum timeline jumping) waarmee je jouw onderbewustzijn (wat 95% is van jouw brein) kan afstemmen op jouw energetische blauwdruk. Dus voorbij jouw beperkende gedachten en jouw cocon. Hij noemt jouw energetische blauwdruk jouw quantum zelf. Je quantum zelf is jezelf in je meest stralende versie. Jezelf die een leven leidt waarvoor je elke dag uit je bed springt 😊

Super boeiend allemaal en ik heb bij Milan zelf ook die Quantum Timeline jumping training gevolgd. Ik ben er zelf mee aan de slag op dit moment en ik wil ervaren wat het mij kan brengen? Ik wil me graag voor al deze technieken open stellen want ik vind het enorm hoopgevend dat we terug de leiding kunnen nemen over ons eigen lichaam. Dat we hoe langer hoe meer in staat zijn om zelf heel veel van onze fysieke en mentale klachten te helen. Dat we terug verbonden geraken met de unieke en geniale gaven die we als mens bezitten om op een bewuste manier regisseur te zijn van ons eigen leven.

En zo ervaren we innerlijke rust. En vanuit die innerlijke rust dragen we bij tot een vreedzamere wereld. Want “world peace starts with inner peace”.

Wil jij ook de stap zetten naar meer innerlijke rust? Boek dan hier een kennismakingsgesprek. Ik wil graag met jou bespreken hoe ik kan bijdragen tot de meest stralende versie van jezelf.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *