Beslis en herhaal! Succes

Vorig jaar kwam Karin in mijn leven. Ik heb al over haar verteld in een vorig verhaal. Ik heb Karin leren kennen in de plaatselijke fietsclub aan de kust. We hadden meteen een klik. Het is dankzij Karin dat ik mijn Juliette heb gekocht. Juliette, een Volkswagen California (Camper Van), bracht in 2023 veel meer avontuur in mijn leven. Avontuur dat zorgde voor mooie ervaringen, onvergetelijke herinneringen, liefdevolle vriendschappen, veel gelach, waardevolle momenten, diepe en minder diepe gesprekken, nieuwe mensen in nieuwe omgevingen. Avontuur dat zorgde voor een bredere horizon, een ruimere blik. Avontuur dat mijn hart nog meer opende voor het niet-weten, het niet-kennen maar voor het ervaren in het moment zelf. Mijn beste beslissing sinds jaren.


Tijdens 1 van onze after bike momenten op het terras van ons clubcafé (dat we meestal samen sluiten😄), vertelde Karin dat ze reeds jaren sukkelt met chronische rugpijn. Na vele omzwervingen bij specialisten, medicatie, operatie, inspuitingen besliste ze het heft zelf in handen te nemen en ze schreef zich in voor een zeer intensief rugprogramma in Pellenberg (Leuven). Zes maanden lang zou ze drie keer per week om 6u haar wekker zetten, met de fiets naar Leuven fietsen (35km), 2u intensief onder begeleiding trainen en terug. Een zo goed als dagvullend programma.

Ik wist al dat Karin een taaie madam was. Het leven heeft haar reeds serieuze uitdagingen op haar pad gegooid en ze werd er enkel sterker door zei ze. Wauw. Daar word ik stil van. Zo een positieve mindset. Een mindset die denkt in mogelijkheden. Een mindset die zich niet laat afschrikken door uitdagingen. Een mindset die durft te kiezen voor verandering wat ook de opoffering hiervoor is. Eigenlijk een perfect voorbeeld waarover ik zou kunnen schrijven in mijn Radiant Sannday Stories

En nu hoor ik je denken (voor zij die Karin kennen):
– Ja maar, Karin is op pensioen. Die heeft tijd
– Ja maar, Karin heeft geen kinderen noch kleinkinderen waar ze moet voor zorgen
– Ja maar, Karin heeft geen partner waarmee ze rekening dient te houden
– Ja maar, Karin sport graag
– Ja maar …..

Lieve mensen, als jij ook denkt “ja maar”, dan rinkelt er een grote alarmbel.

Want in de “Ja maar” schuilen geen gegronde redenen om niet tot actie over te gaan. In de “Ja, maar” schuilen enkel excuses. Excuses waarachter je jezelf verschuilt om niet tot actie over te gaan. Excuses om niet te beslissen dat jouw leven anders kan. Excuses om niet naar jouw lichaam te luisteren. Excuses om jouw leven geen kwartdraai te geven. Excuses leggen jouw beperkende gedachten bloot. Interessant om hiernaar te kijken trouwens.

Lieve mensen, tussen jouw leven en een gezonder, vrijer, energieker, plezanter, zinvoller, stressvrijer leven staat maar 1 beslissing. En die ene beslissing neem je of neem je niet afhankelijk van die ene gedachte. En die ene gedachte die nodig is om je te doen beslissen, hangt vast aan de bril waardoor jij kijkt naar jouw leven en jouw kansen om opnieuw de leiding te nemen over jouw leven.

Jij bent niet ziek, oud, futloos, zinloos, labiel, depressief, enz…. Jij voelt je op dit moment misschien zo. Maar achter die gevoelens schuilt jouw ware ik. Jouw ik die zich energiek voelt, die zich blij en vrij voelt, die zich vitaal voelt, die zich zinvol voelt…. En die “ik” heeft haar/zijn denken, voelen en doen energetisch op elkaar afgestemd.(ik leer je dit in mijn trainingsdag van 7 februari)

Er is maar 1 beslissing nodig om jouw leven een andere kant op te sturen:

Beslis dat je een kwartier vroeger opstaat
Beslis dat je stopt met roken
Beslis dat je die wandelschoenen aantrekt
Beslis dat je vroeger gaat slapen
Beslis dat je 1 dag per week enkel groenten eet
Beslis dat je je buren goedemorgen knikt
Beslis dat je je ouders vaker gaat bezoeken
Beslis om die ene moeilijke telefoon te doen
Beslis om die ruzie bij te leggen met je collega
Beslis om je telefoon ‘s avonds weg te leggen
Beslis om de TV 1 avond per week niet op te zetten
Beslis om je in te schrijven voor die cursus (ja dat kan nog steeds)
Beslis om loopbaanbegeleiding te volgen
Beslis om te onderzoeken waarom je niet kan beslissen😅 (daar kan ik je mee helpen via 1 op 1 coachings)

Het gaat er niet om om te beslissen wat jou niet lukt. Beslis wat jouw wél lukt. Leg de lat op die hoogte waar je over kan. En verbind je emotioneel met het resultaat van je beslissing. Welk gevoel brengt jouw beslissing jou? Want in dat gevoel zit jouw motivatie. Jouw drijfveer. Jouw vermogen om jouw acties vol te houden. Want verandering start met een beslissing maar het resultaat hangt af van de herhaling. Er kan meer echt een verandering optreden als je je acties ook volhoudt. En dat kan niet enkel op wilskracht.

Of je al dan niet volhoudt, hangt af van de waarde die je hecht aan het resultaat. En die waarde dient een gevoel te zijn. Niet een rationele gedachte. Want een gevoel levert 7.000 keer meer energetische kracht op dan een gedachte (dit leer ik jou in mijn trainingsdag van 7 februari).

Zo houdt Karin het vol om zes maanden lang, drie keer in de week, om 6u op te staan, met haar fiets naar Leuven te fietsen, daar 2u intensief te trainen en dan terug, omdat ze nog lang samen met mij ons clubcafé wil sluiten na onze wekelijkse clubrit met groep 6 van het Casino Cycling team. (of zoiets)🤪

Lieve mensen,
wat kan jij vandaag beslissen om jouw leven een kwartdraai te geven? Beslis en herhaal! En ervaar eind 2024 hoe jouw leven energieker, rustiger, zinvoller, plezanter, liefdevoller … geworden is. Succes!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *