Wie maakte jouw 2023 onvergetelijk?

Als we spreken over een stralend leven, ons mooiste leven leven, in een flow leven enz… dan weten we dat dit gevoel er komt als we balans voelen in ons emotionele, mentale, fysieke en energetische lichaam. Iedereen kent de uitdrukking “een gezonde geest in een gezond lichaam“. Ik voeg er graag aan toe “in een gezonde omgeving“.

En met omgeving bedoel ik dan niet enkel de locatie (in de natuur?, luchtvervuiling?, drukte?, prikkelarm?) maar ook de activiteiten, de situaties, de hobby’s, je collega’s, je familie, je vriendenkring, je sociaal netwerk.

In het bijzonder wil ik het vandaag hebben over de mensen waarmee je jezelf omringt. Zetten zij je in jouw kracht? Stimuleren zij jou in jouw talenten? Tonen zij interesse in wat jou bezig houdt?, Voel je steun? Voel je erkenning?, Voel je vertrouwen?, Voel je je veilig bij hen? Mag je jezelf helemaal zijn?

Ik voel dat ik er hoe langer meer nood aan hebt om mij te omringen met mensen waarvan ik voel “ze halen het beste in mezelf naar boven. Door hun aanwezigheid, hun woorden, hun blik, hun schouderklopje, hun knikje, hun knipoog, hun knuffel, hun berichtje, voel ik me gesteund in wie ik ben.

Zeker als je je leven een serieuze kwart draai geeft, heb je nood aan mensen die achter jou blijven staan. Ook al zien ze jouw keuzes niet helemaal zitten of stellen ze zich serieuze vragen bij jouw acties, ze blijven jou hun vertrouwen geven.

Zo, kwam vorig jaar Elke in mijn leven. Ik leerde Elke kennen in de klusklas. Een initiatief van mijn vriendin Inge om onze creatieve geesten te voeden. Tijdens ons geklus uitte ik de wens om terug te gaan skiën. Maar liefst wel niet alleen. Ik had mijn zin nog niet uitgesproken of Elke zei al: “ik ga mee”. En zo geschiedde dat we enkele weken later op de skibus zaten richting Oostenrijk, Zillertal. Beide, niet goed wetende, wat we van elkaar gezelschap konden verwachten.De passie voor het skiën zou er wel voor zorgen dat onze violen gelijk gestemd zouden geraken.

Bij aankomst bleken we in een sporthotel te zijn terecht gekomen. Met een buitenzwembad en een wellness. Daar ging Elke haar ochtendwekkertje al op aan toen ze las dat het buitenzwembad om 7u open ging. In twee gedachtenklikken lag ons ochtenritueel al vast: 7u zwembad, 7u45 ontbijt, 8u30 skikot, 8u50 bushalte, 9u skilift (de eerste bergfahrt).

Tijdens het klussen had ik al door dat Elke haar energiepeil op een gezonde hoogte lag. Lummelen en semmelen was niet aan haar besteed. Gelukkig had ik aandacht besteed aan mijn eigen fysieke conditie en kon mijn ski ervaring haar op de moeilijkere pistes uitdagen. De zwarte Harakiri piste had ik in mijn mouw gestoken voor het moment dat mijn techniek mijn fysiek zou moeten bijbenen.

Van après ski in de bar was geen sprake. Het ging van een warme chocomelk naar terug het zwembad in. Gelukkig opgewarmd deze keer door de sauna’s. Haar glunderende gezicht, haar big smile, haar uitdrukkingen als “zie ons hier nu liggen, als koningen in een bubbelbad met zicht op de bergen, wat zijn we toch dikke gelukzakken” deden mijn vermoeid aanvoelende benen smelten als sneeuw voor de zon.

Met het thuisfront hadden we een challenge aanvaard over het trekken van de leukste foto. De frisse berglucht had duidelijk onze creatief geest gestimuleerd en ook onze durf om de Tiroler jurkjes van de diensters op te eisen na hun dienst. Op onze ski’s in hun (minder fris ruikende) Dirndl’s leverde ons de winnende foto op.

 

Het werden 4 onvergetelijke dagen. De toon was gezet. Avontuur, beweging, natuur, grapjes, ons goed laten verwennen, genieten, elkaar uitdagen waren naast het skiën onze bindende factoren. Het voelde zo natuurlijk, zo ontspannend aan dat we snel plannen maakten voor de zomervakantie. En mijn Juliette (mijn campervan) ging een cruciale rol spelen in onze plannen.

Zo vertrokken we in Juli, richting Frankrijk. Mijn plan: van meer tot meer en we zien wel. Voor Elke: een nauw uitgedokterde route. Gelukkig maar, want dankzij Elke haar organisatietalent konden we elke nacht op de meest prachtige plekken overnachten. Zo maar vrij in de natuur en beantwoordend aan mijn verlangen: aan de voet van een meer. Een bio degradeerbare zeep zorgde ervoor dat we er na een week niet als landlopers uitzagen (met bijpassende geur) We hebben ons een week lang volledig vrij van alle accommodatie door Frankrijk bewogen.

Als ik terug kijk naar 2023 en mezelf de vraag stel: wie is er in 2023 in mijn leven gekomen en heeft er in 2023 toe bijgedragen dat 2023 voor mij een onvergetelijk jaar werd dan is het Elke. De gevoelens die de herinneringen aan onze avonturen opwekken, beschrijf ik als blijheid, vreugde, plezier, voldoening, warmte, veiligheid, samenhorigheid, vrijheid, ontspanning, energie, fysieke voldoening, harmonie. Alleen mijn ochtend ritueel om elk lichaamsdeel met aangepaste crème in te smeren, zal ik wat moeten bijschaven om een langer Juliette avontuur in harmonie te overleven 🙂

En als ik dan kijk naar mijn Vision board voor 2024, dan vind ik die gevoelens hier allemaal in terug. En dan besef ik des te meer hoe belangrijk het is je te omringen met mensen die jouw gevoelens van wie je in je kern bent aan te wakkeren. Waarom is dat belangrijk? Omdat in ons gevoel de grote motor, de sterke drijfkracht zit om onze verlangens, het leven dat we graag willen leiden, waar te maken. Voelen doen we met ons hart dus in onze hartsenergie zit onze grote motivatie. 

Hoe jouw lichaam een geniale transformator is van energie en hoe je verbonden kan blijven met je onuitputtelijke energie om van jouw leven een leven te maken waarvoor je elke dag uit je bed springt, wil ik je graag met heel veel passie aanleren op mijn trainingsdag die doorgaat op 7 februari. Ik werk in kleine groepjes dus wacht niet te lang om in te schrijven. De plaatsen zijn beperkt.

Wil jij ook een energieker, vrijer, gezonder, vitaler, blijer, zinvoller 2024? Dat kan. Je hoeft enkel te leren hoe je dat realiseert. En da ga ik jou leren. Schrijf hier in en maak van jouw 2024 jouw jaar van doorbraak! Ik zie je daar.

Ik wens jou een stralende zondag,
ann

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *