Loopt jouw leven even gesmeerd als de ketting van je fiets?

Wat doe je als je thuiskomt van een fietsavontuur? Juist, fiets kuisen en dan vooral specifieke aandacht voor de ketting. De ketting kuisen en terug smeren. Dat is het minimum onderhoud dat iedere fietser aan zijn/haar fiets geeft.

De ketting is het meest cruciale onderdeel van de fiets. Dankzij de ketting, werkt de fiets zoals het bedoeld is namelijk het vervoert je van A naar B.

Als je deze functie vertaalt naar ons eigen leven dan is “VERBINDING” het sleutelwoord. Leven mét of zonder verbinding is de sleutel tot een gelukkig of ongelukkig leven. Want geld, een mooi huis, een job met status, een mooie auto enzovoort zorgen voor comfort maar nooit voor voldoening. De voldoening van je leven zit verscholen in de mate waarin je jezelf kan verbinden. Omgekeerd, vloeit de meeste ellende in je leven voort uit het verlies van verbinding.

En die verbinding dient zich op drie vlakken te manifesteren en in die volgorde:

1. Verbinding met jezelf: Hoe sterk ben je verbonden met jezelf? Hoe authentiek leef? Hoe intens leef je? Hoe goed ken je jezelf? Leef je het leven waarvan je blij van wordt? Of leef je een comfortabel leven? Heb je het gevoel dat je helemaal jezelf kan zijn? Ken je je kernwaarden en leef je die? Volg je je drijfveren? Maak je keuzes die ingefluisterd worden door je innerlijk weten? Of kies je voor die zaken waarvan je weet dat je omgeving ze wenselijk vindt? Vertrouw je op je intuïtie of volg je de stemmetjes van je demonen?

2. Verbinding met anderen: De moment dat je volledig verbonden bent met jezelf, kan je je ook op een gezonde manier verbinden met anderen. En VERbinden, wil allesbehalve zeggen BINDEN. Verbinden met anderen, is iedereen accepteren zoals die is en van daaruit samen groeien. Ik ben ik, jij bent jij en samen zijn we wij. Vele relaties, waaronder voornamelijk partner relaties zijn geen verbindingen maar bindingen. Je bindt je aan een ander vanuit een afhankelijkheid aan erkenning, aanvaarding, liefde, geld, aanzien, erbij horen, gezien worden, …. Dan worden relaties gevangenissen. Er is dan geen ruimte voor groei. Want als je je (ver)bindt vanuit een afhankelijkheidsgevoel dan schuilt er steeds een onderhandeling achter. Ik geef je aandacht in ruil voor bevestiging bijvoorbeeld. Dan wordt een relatie voorwaardelijk. En voorwaardelijke relaties hebben enkel bestaansrecht zolang de voorwaarden vervuld zijn. De moment dat daar een verschuiving komt omdat iemand loskomt van die afhankelijkheid, komt die relatie onder spanning te staan.

3. Verbinding met je omgeving: Hoe meer je verbonden bent met jezelf en op een gezonde manier met anderen, hoe groter je de nood begint te voelen om je te verbinden met je omgeving. En dan bedoel ik de natuur. De natuur biedt je steeds de hoogste frequenties. Als je goed verbonden bent met jezelf en anderen dan stijgt je energetische frequentie. Leven met een hoge vibratie geeft je de energie om elke dag uit je bed te springen en je leven te voelen als zinvol. Je voelt dat je al je talenten in hun volledig potentieel kan inzetten. Je wordt van binnenuit een soort energiebom en je voelt je innerlijke vuur van binnenuit branden. Je krijgt dan het gevoel dat je kan tappen uit een bron van onbegrensde mogelijkheden. Je leeft dan vanuit een flow. En deze staat van leven, is zó zalig, dat wil je nooit meer kwijt. Om deze frequentie hoog te houden, duwt je lichaam je meer en meer de natuur in want de natuur ademt de hoogste frequentie uit. En zoals reeds eerder gezegd, energie van gelijke frequenties communiceren met elkaar, dus je krijgt meer en meer de behoefte om de natuur in te trekken. De rust op te zoeken. Als je deze behoefte voelt, houd het dan vooral niet tegen want dan weet je van jezelf dat je lichaam aangeeft dat het tijd is voor je leven waarvoor je elke dag uit je bed springt.

Wil jij je ook meer verbinden met jezelf? Dan kan je al aan de slag met de gratis e-books die je kan terugvinden op mijn website https://annheylen.be/cursus/e-book-2-checklist-voor-je-missie-kernwaarden/

Wil je graag iemand naast jou die je steunt, aanmoedigt, helpt in het zetten van de stappen in de juiste richting? Stuur me dan een mailtje jump@annheylen.be en dan plannen we een gratis kennismakingsgesprek in.

Ik gun iedereen een leven waarvoor je elke dag uit je bed springt. En het is voor iedereen weg gelegd. Je moet enkel weten hoe.

Succes!

Ann

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *