Tip: Hang jezelf op ….. in een hangmat

IMG_5076

Als je jezelf slecht in je vel voelt en je de moed hebt om “te bewegen”, (je onderneemt een mentale sprong, je transformeert, ….) dan kunnen sommige dagen echt heel lastig zijn. Zelfs zo lastig dat ideeën van zelfmoord door je hoofd spoken. Je blokkeert ze onmiddellijk en wil er niet aan denken maar toch denk je soms “als dit nog lang duurt dan hoeft het voor mij niet meer”. Soms zijn er dagen dat je de innerlijke onrust niet meer aankan en alles zou doen om van dat k…gevoel af te geraken. Er een einde aan maken, is natuurlijk geen oplossing. Want je weet dat je deze uitdaging nu eenmaal tot een goed einde moet brengen anders komt ze in een volgend leven toch terug op je pad.

Als zo’n uren en/of dagen mijn deel werden in de periode van mijn burn out, dan nam ik de hangmat, spande ze tussen twee bomen en ging erin liggen tot de innerlijke onrust terug draaglijk werd. Ik verplichtte mezelf om niet uit de hangmat te komen zolang die extreem negatieve gevoelens door mijn lichaam raasden. Het gaf me een gevoel van geborgenheid en veiligheid. Ik wist dat er in de hangmat niks kon gebeuren. Ik kon daar geen domme dingen doen.

Terwijl je in de hangmat hangt, kan je je concentreren op de bomen waartussen je hangt en je inbeelden dat deze bomen jouw negatieve gevoelens opslorpen en de aarde insturen langs hun wortels. Tijdens de periode van mijn burn out heb ik de vruchten van visualisatie oefeningen kunnen ervaren. Het helpt dus echt he! Je moet het eens proberen. Het loont de moeite waard. In het begin lijkt het nogal belachelijk maar als je je traint om je gewenste zaken in te beelden dan word je er steeds beter in en voel je echt het effect op je lichaam.

En als je dan nog eens een begripvolle huisgenoot hebt rondlopen, die begrijpt wat je doormaakt en je de ruimte geeft om zo’n hangdagen door te spartelen, vraag hem of haar dan om je een glaasje bubbels te geven om je negatieve gevoelens door te spoelen. Die gevoelens zijn er spijtig genoeg toch, dus vier ze dan en weet dat deze dienen om er daarna veel sterker uit te komen. Bedank ze dat ze je lastig vallen en zeg tegen hen dat ze maar hun gang gaan en dat je gewoon zal afwachten tot ze uitgeraasd zijn. Weet dat ze verdwijnen en dat er na regen steeds zonneschijn komt. Voor niks gaat de zon op

IMG_0518

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *