Komt God altijd als je hem roept?

Er was eens een man,…..

Elke dag stond hij op, knielde aan zijn bed, en bad tot God “lieve God, zorg ervoor dat ik de lotto win”. Dagen, weken, maanden gingen voorbij. Er gebeurde niks.

Op een dag stond hij woedend op, knielde helemaal niet meer eerst neer, hij rende naar de kerk, knielde daar voor het altaar neer, en zei: “ God, ik kniel al maanden voor jou neer, ik bid dat je me helpt om de lotto te winnen. Waarom aanhoor jij mijn gebeden niet? “

God vraagt hem: “wanneer ga jij een lotto biljet kopen?”

Ik lees zoveel artikels over “money mind set” en over “je intenties projecteren in je gedachten en dan stroomt het vanzelf”, enz….

Wil je graag een wobby? Een werk dat aanvoelt als een hobby. Je vindt dat je de perfecte talenten hebt om je eigen kapperssalon te beginnen, of een bloemenwinkel te openen whatever. Maar je blijft jezelf verhaaltjes vertellen dat je dan toch nog eerst die extra cursus moet volgen want je bent toch nog niet goed genoeg. Of je kent toch nog niet genoeg van boekhouding of ….. Je wobby zal niet komen.

Of wil je graag die prins op het witte paard? Waar je echt helemaal voor wil gaan. Die je nog liever vandaag zou trouwen dan morgen. Maar ja, je hebt nu toch zo een ongelooflijke waardevolle vriendschap met iemand. En jullie doen zoveel leuke dingen samen. En alleen is toch maar alleen. En wat als ik dan niemand anders meer tegenkom. En ja, aan iedereen scheelt wel iets enz…. De prins op het witte paard zal niet voorbij komen.

Of wil je graag meer innerlijke rust? Maar de job die je hebt, brengt jou nu zekerheid en aanzien en voelt zo vertrouwd. En de band met je kinderen onderhouden, is toch ook belangrijk. Dus je nodigt ze elke zondag uit om te komen eten. En sporten is toch nodig voor je gezondheid. En contacten met vrienden onderhouden, is zo belangrijk voor later. En je moeder bezoeken in het rusthuis, daar kan je toch niet tussenuit. En eens op restaurant gaan, dat verdien ik toch na zo’n drukke werkweek. En die bijscholing volgen, doe ik zo graag. Ik leer graag bij, ….. De innerlijke rust zal niet komen.

Al die verhaaltjes in je hoofd. Al die gedachten die je gevangen houden om echt iets te veranderen in je leven dat je zo graag wil.

Hoe kan er iets nieuws op je pad komen als je pad al helemaal vol ligt? En dus ja, je zal moeten beginnen met opkuisen. Je zal beslissingen moeten nemen. Je zal keuzes moeten maken. Je zal moeten leren neen zeggen. Je zal moeten leren doseren. Je zal inzicht moeten verwerven in je beperkende gedachten, gedachten die je tegen houden om werkelijk te leven zoals jij het wilt, om die volledige voldoening te voelen van je dag, om te voelen dat je helemaal kan zijn wie je echt wil zijn.

 

En is dat gemakkelijk? Neen. Voelt dat heel onzeker en oncomfortabel aan? Ja. Voel je je soms eenzaam op dat pad van echt je hart volgen? Ja. Twijfel je soms dat je wel de juiste keuze hebt gemaakt? Ja. Is het de moeite waard: je hart blijven volgen en durven kiezen voor jouw authentieke zelf? JAZEKER. Het spaart je de tijd uit op je sterfbed aan “Had ik maar ….”

Wil je graag de lotto winnen, start dan met het kopen van een lotto biljet 🤗

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *