Je hypothalamus, je hypofyse en je pijnappelkier als je beschermers van je gezondheid.

En laat deze hersenhelft en deze twee klieren nu net deze zijn die we met kundalini yoga technieken aan het werk zetten. 😀

 

1 van de technieken die we in kundalini yoga gebruiken, is chanten. Fantastisch als je mooi kan zingen, maar daar gaat het gelukkig niet om. Anders zou het bij mijn lichaam niet werken. Vraag maar aan mijn kinderen. Hoe meer slaapliedjes ik zong, hoe slechter ze in slaap geraakten. ☺️

Hoe werkt het dan wel? In ons gehemelte zitten 84 energie punten die worden geraakt door je tong op het moment dat je spreekt of chant. Je kunt deze punten zien als de toetsen van je keyboard. Je slaat ze aan en dit geeft een opdracht aan je computer om bepaalde taken uit te voeren. Hetzelfde gebeurt met onze hersenen, met name het voorste hersengebied reageert op deze stimulatie. Dit gebied ‘bestuurt’ onze persoonlijkheid. Om een positieve levensinstelling te hebben, is het van belang dit gebied onder controle te krijgen door bijvoorbeeld het gebruik van mantra’s. Dit stopt impulsief gedrag en creëert snel een meditatieve geest.

Dit hersengebied, de Hypothalamus, wordt door de trilling en de stimulatie via het gehemelte gactiveerd en zet op zijn beurt de pijnappelklier en de hypofyse aan het werk. Tezamen reguleren zij het autonome zenuwstelsel. Als dit zenuwstelstel sterk is, zijn we in veel grotere mate beschermd tegen negativiteit. Tegelijkertijd geven de klieren hormomen af die bepalen hoe we ons voelen. Hoe meer dit in balans is, hoe meer in balans wij ons voelen. Uiteindelijk zijn we ook een chemische fabriek!

Tijdens het chanten proces worden de neurale patronen in je hersenen aangepast Dit kan je losmaken van verleden, heden, toekomst. De moleculaire trilling van de hersenen verandert wat een effect heeft op de gehele moleculaire structuur van het lichaam. De sleutel tot het verbeteren van je gezondheid en leven heb je zelf in de hand, of misschien beter gezegd, in je keel!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *