World Peace starts with Inner Peace

18 oktober 2009, (deze week dus 14 jaar geleden), kreeg ons gezin een stevige dreun.

Mijn levenspartner Paul, bezweek aan een hartstilstand tijdens het lopen van de marathon in Amsterdam. Later onderzoek heeft ook geen enkele verklaring opgeleverd. Gewoon, het gebeurt. (shit happens)

We zaten in een her samengesteld gezin, dus geen evidente zaak. We deden allemaal ons best om ons leven zo goed mogelijk verder te zetten en we zochten onze wegen om dit trauma verwerkt te krijgen.

Ik dacht dat het me wel redelijk lukte, tot in augustus 2016 mijn licht volledig uitging. Burn out was de diagnose. Straf eigenlijk, hoe een lichaam plots beslist: “nu is het genoeg”. Ik was nog net enkele weken voordien met een vriendin gaan wandelen die ook te kampen had met een burn out. Ik weet nog dat ik dacht: “dit gaat mij nooit overkomen”.

Maar je ziet, je bent maar van 1 ding zeker: dat niks zeker is. 🙂

Aangezien ik letterlijk tot niets in staat was, kwam ik mezelf heel hard tegen. Niet echt een leuke periode, op zijn zachtst uitgedrukt. Twee jaar heb ik erover gedaan om min of meer terug “normaal” te kunnen functioneren. Nochtans bleef mijn lichaam hyper gevoelig aan geluid, drukte, luchtverontreiniging, te veel volk, te veel gepraat. Zelfs de golven van de zee zorgden eerder voor onrust dan rust. Ik slaagde er niet eens in om op het strand te blijven zitten. Dan weet je, hier klopt echt iets niet.

Ik kon het niet accepteren. Ik was zo een spring in het veld, altijd klaar om mee iets te organiseren, initiatief te nemen, leiding te nemen, te sporten. Dat een tekort aan energie mijn deel ging worden, had ik nooit kunnen bedenken.

Nu, 7 jaar later, is energiehuishouding mijn passie geworden. Want mijn zoektocht naar duurzame oplossingen om energietekort en overprikkeling aan te pakken, leidde me doorheen een traject van klassieke remedies naar spirituele remedies. Ik heb er waarschijnlijk veel langer over gedaan dan iemand anders omdat mijn weerstand tegen het woord “spiritueel” waanzinnig groot was. Maar het voelde alsof ik geen andere keuze had dan toch die weg op te gaan. De drang van binnenuit was zooo sterk dat ik toch gezwicht ben voor een spirituele visie op ons lichaam.

En achteraf bekeken, heb ik zo veel kostbare tijd verloren want “spiritueel” wil volgens mijn perceptie enkel zeggen “energetisch”. En daar draait het dan om. Hoeveel energie kan je van binnenuit vanuit je systeem dagelijks opwekken. Het is een verhaal van energielekken dichten en energiebrengers toevoegen. Dus helemaal niks spieriewierie en zweverig aan mijn gedacht.

Het bewijst nog maar eens hoe onze opvoeding, onze nurture, onze omgeving onze bril bepaalt waardoor we naar onze eigen realiteit kijken en waardoor we dus oplossingen niet kunnen zien omdat onze filter verkeerd en/of te kortzichtig geprogrammeerd is. (lees meer in mijn gratis e-book)

En dat is zo jammer want hierdoor worden we soms letterlijk ziek en zien we niet hoe we in vele gevallen onszelf kunnen genezen. En die mogelijkheid hebben we. Elke mens heeft die. Deze potentie zit in ieder van ons. Het enige (gemakkelijker gezegd dan gedaan dus) waar we voor moeten openstaan is om de volledige verantwoordelijkheid te willen nemen voor onszelf om te willen en durven voelen wat ons lichaam ons zegt. En bereid zijn om dan de nodige stappen te zetten om onze levensstijl (en dat is een “en en” verhaal en niet een “of of” verhaal) te wijzigen. En dat moeten we zelf doen. Dat kan niemand in onze plaats doen. De bron van ongemak waarop ons lichaam reageert, dienen we zelf uit te zuiveren.

Die bron van ongemak heet trauma, in de zeer brede zin van het woord. Dit kan klein of groot trauma zijn maar iedereen heeft het. Niemand ontsnapt eraan. Het kan gaan van als kind niet gezien worden, jezelf het niet waard vinden, gepest geweest zijn, tot onverwerkte rouw of misbruik, enzovoort. (zonder hierin een rangschikking van kwaad naar erger te geven) Trauma zorgt voor verdichting van de energie in onze lichaamscellen waarvan we er triljoenen bezitten. Wil je meer lezen over mijn visie op de betekenis “alles is energie”, download dan mijn gratis e-book hier.

Als deze verdichte energie zich dan gaat vastzetten op onze organen, ons zenuwstelsel, onze spieren, onze pezen, enz… dan voelen we dus kwaaltjes. Als we de symptomen van die kwaaltjes wegnemen, dan gaan we niet echt aan slag met wat ons lichaam ons wil zeggen. Want ons lichaam zegt het wel, we voelen het wel maar we willen het niet voelen omdat we vooral zo snel mogelijk ons leven op een “normale” manier willen verder zetten. Een leven waarvan we dus ziek geworden zijn.

En dat komt omdat niemand ons uitlegt dat we niet moeten onderdrukken wat we voelen maar er juist mee aan de slag moeten gaan, hoe vervelend en pijnlijk ook. En ook hebben we geen technieken geleerd waarmee we verdichte energie kunnen loskrijgen. Maar die bestaan er wel. Er zijn ondertussen super professionele trauma specialisten opgeleid die zich specialiseren in het loswrikken van verdichte energie.

Ik noem mezelf zeker geen trauma specialist maar eerder een ervaringsdeskundige. Met de technieken die ik geleerd heb, ben ik al een heel eind geraakt. Via mijn MIDLI methode leer ik technieken om emotionele en mentale blokkades aan te pakken. Via mijn lichaamsgerichte technieken die gebaseerd zijn op de Kundalini Yoga leer, zet ik je lichaam aan het werk want mede via je lichaam kan je ook je energiehuishouding balanceren en je zenuwstelsel uitzuiveren en zuiver houden. En laat nu net je zenuwstelsel een centrale rol spelen in heel dat energetisch spel.

Ik kan enkel maar voor mezelf spreken en jullie laten ervaren wat mijn inzichten mezelf hebben gebracht. Hoe ik zelf geëvolueerd ben van ziek naar terug in mijn volledige kracht. En ik vind het dus super waardevol om deze inzichten met jullie te delen. Het geeft me veel voldoening en veel goesting om elke dag uit mijn bed te springen.

Waarom? Omdat wereldvrede start met de vrede in jezelf. Want als je die innerlijke vrede vindt en bewaart (ondanks alles wat er van buitenaf op ons afkomt), dan kom je in je creatiekracht. En als je in je creatiekracht zit, dan besteed je je tijd met het in de wereld zetten van jouw talenten. En dan heb je geen tijd meer over voor jaloezie, afgunst, competitiedrang, controlegedrag, geldingsdrang. En zo draag jij je steentje bij aan een liefdevollere en vreedzamere wereld.

En laat het nu net de goede moment zijn om allemaal samen in onze creatiekracht te gaan staan. De wereld wacht op ons. Laten we het samen doen. Laten we elkaar aanmoedigen om het beste in onszelf te ontplooien.

Heb jij last van wat er zich nu in de wereld afspeelt? Slaap je slecht? Voel je jezelf angstig of overspoeld door emoties? Of wil je in het algemeen meer innerlijke rust vinden zodat je je energie beter kan bewaren?

Dan kan je nog elke weekdag in Oktober GRATIS om 7u aansluiten via instagram live voor een half uur lichaamswerk. Sta je open om kennis te maken met mijn MIDLI (Mission Driven Living) methode? Mail me dan op jump@annheylen.be voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *