Hoe groot is jouw glas?

Vandaag fietste ik met mijn wielerclub door de polders en gelukkig was de snelheid van die aard dat er nog een gesprekske af kon. Het gesprek met mijn teamgenoot ging al snel de richting uit dat ik graag heb. Een beetje filosoferen over het leven

Het kwam erop dat hij zei: “mijn glas is steeds halfvol” Wauw zei ik : “fantastisch”. Als je zo naar je leven kan kijken, altijd positief, altijd focus op wat je wel hebt en niet op wat je niet hebt. Prachtige eigenschap.

Ik vroeg hem: “hoe groot is jouw glas?” Die vraag verstond hij niet direct. Hij schakelde direct over naar het wisselvallige weer. Vervelend dat je dan niet weet welke wieleruitrusting je dient aan te doen. 🙂

Wat ik eigenlijk wilde vragen is: “Is je glas al heel je leven even groot?” Of is je glas kleiner geworden, zodat je glas steeds halfvol blijft, ook al is er al wat water uit verdampt? Of heb je je glas steeds groter gemaakt en toch is dit steeds halfvol gebleven? Dan ben je echt goed bezig!

Het is uiteraard fantastisch dat je steeds kan kijken naar een halfvol glas. Maar sommige mensen houden zichzelf (hun glas) met hun eeuwig optimisme en het gehunker naar een “plezant” leven en “alles is toch altijd rozengeur en maneschijn” leven (shiny happy people), opzettelijk klein.

Ze blijven hun glas vullen (soms letterlijk) uit angst voor een leegte gevoel. Spijtig genoeg kan je maar groeien vanuit die leegte. Moet je dan perse groeien? Uiteraard niet. Iedereen is daar vrij in. Zolang je jezelf maar niet wijs maakt dat het glas steeds halfvol is maar ondertussen goed voelt dat het eigenlijk stilaan leeg is. Je sterft maar 1 keer en ondertussen mag je leven. Leven met je volle potentie, je volle mogelijkheden, al je talenten benutten, je door iedereen die je wenst laten inspireren, je volle energie benutten. Leven zodat je op je sterfbed in de spiegel kan kijken en oprecht tegen jezelf zeggen: “ik heb alles uit mezelf gehaald en ik voel me oprecht succesvol”

En dan is er ook nog zoiets als “je natuur”. Ben je geboren met een klein glas? Lucky you. Het zal gemakkelijker halfvol lijken. Maar er zijn echt wel mensen die van nature uit geboren zijn met een groot glas. En voor wie het echt moeilijk is om steeds een halfvol glas te hebben. Zij hebben gekozen voor een “moeilijk gaat ook” leven. Voor hen is het nodig om tijdens hun leven tools, technieken, steunpilaren, te ontwikkelen die hen door hun leven gidst. Zij hebben meer nood aan innerlijke voldoening en zingeving en dat komt soms niet helemaal vanzelf. Ze zijn dikwijls gevoeliger, vangen veel impulsen op, hebben een scherp zenuwstelsel en hebben vanuit hun opvoeding niet de juiste technieken aangeleerd gekregen om op een opbouwende manier voor zichzelf te zorgen. Integendeel, dikwijls worden ze nog bestempeld als labiel, te emotioneel, te gevoelig, te veel nadenkend, het leven te zwaar pakkend. Vanuit hun drang om toch maar “leuk” gevonden te worden door hun ouders en hun omgeving, zijn ze dan vanalles gaan studeren en doen dat niet past bij wie ze werkelijk zijn. Zo zijn ze hun voeling verloren met wat hen blij maakt, met hun talenten, met hun innerlijk kompas, met hun intuïtie.

Voel jij de behoefte om je rugzak eindelijk leeg te schudden en te vullen met je kwaliteiten als kracht in plaats van als klacht? Dan heb ik goed nieuws. Ik kan je gidsen op dit traject. Ik combineer gesprekken met lichaamswerk. Ik heb zelf kunnen ervaren dat je lichaam aan het werk zetten, je helpt om lichter door het leven te gaan. Om meer zelfvertrouwen te krijgen, om je talenten beter te kunnen inzetten, om beter voor jezelf te kunnen zorgen, om sneller en beter te kunnen beslissen, om beter je grenzen te bewaken, om beter je behoeften te kunnen communiceren. Kortom, je voelt dat je in staat wordt je mooiste leven te leiden. Check mijn website www.annheylen.be en boek volledig vrijblijvend een kennismakingsgesprek. Ervaar je eigen volledige potentie! Ik kan het je sterk aanbevelen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *