Is het waar dat alles energie is? Ik vraag het aan paarden. Pardon? :-)

Vorig jaar besliste ik om de stap te wagen. Ik stak de brug over van bouwpromotor naar coach. Ik voelde al enkele jaren dat er iets binnenin mij stond te duwen. Het duwde zo hard dat ik er ziek van werd. Ik begreep niet wat “het” was. Zoals ik al in vorige blogs schreef, had ik geen andere keuze dan op heldenreis te vertrekken. Een reis op zoek naar mezelf. Wat is “het” dat mij drijft? Dat mij dat diep gevoel van geluk geeft. Dat mij compleet ontevreden laat voelen.

En zo’n heldenreis is niks meer of minder dan een tocht van zelfrealisatie. Je diepste angsten durven aankijken. Voelen waar je diepste verlangens liggen. Het is een avontuurlijke tocht waarop je tientallen keren valt, en tientallen keren terug opstaat. Elke keer een stukje dichter bij je pure, zuivere, authentieke zelf.

De eerste grote angst die ik tegenkwam, was mijn faalangst: wat als het niet lukt? wat als anderen me gaan afwijzen? wat als ik uitgesloten ga worden? wat als anderen me negeren? enz…

Toen ik dacht dat de grootste klus geklaard was, dook een volgende diepe angst op, mijn straalangst. Wat als anderen me opdringerig vinden?, wat als ik me groter maak dan ik ben?, wie ben ik om coach te worden? Wat heb ik meer te bieden dan anderen? Er zijn al zoveel coachen?

En er is maar 1 remedie om angst te kunnen overwinnen en dat is de angst aangaan. Dus ik sprong. Ik werd Radiant Life coach en ik ging geen huizen en appartementen meer bouwen en verkopen maar mezelf. Mezelf als ervaringsdeskundige. Het lijkt simpel, je leert aan anderen wat je zelf hebt geleerd. Want in je levenspad schuilt steeds je missie. Maar zo simpel ervaar ik het niet.

Want de weg naar zelfrealisatie leidde me naar spiritualiteit, naar het energetische, naar het onzichtbare maar wel voelbare. Geen evident pad. Want je moet loslaten want je allemaal denkt te weten en leren vertrouwen op wat je niet weet maar wel voelt. Ik heb zelf heel veel therapie gevolgd, opleidingen, cursussen, workshops, webinars om inzicht te krijgen in hoe mijn gedrag tot stand komt. Inzicht verkreeg kwel, maar mijn lichaam bleef me signalen sturen dat mijn pad nog niet af was. Ik voelde aan mijn lichaam dat er een stukje ontbrak van de puzzel. En dat stukje vond ik in “alles is energie”. Hoe neemt ons lichaam energie op en hoe transformeert het energie en waar speelt dit proces zich af in ons lichaam? Zo kom je terecht in de wetenschap van de kwantumfysica en de neurowetenschap. En zoals ook al eerder gezegd: ik stond verbaasd om o.a. te leren dat ons gedrag voor 95% wordt gestuurd door ons onderbewuste brein.

Dus ging ik zoek naar technieken die toegang geven tot ons onderbewuste brein. Want als we ons leven een andere wending willen geven, moeten we beginnen met onze gevoelens en onze gedachten een andere wending te geven en dit gebeurt in ons onderbewuste brein. Zo volgde ik vorige week nog een training in Quantum timeline jumping (zie vorig blogartikel)

Over alles wat ik het laatste jaar nog heb bijgeleerd, geef ik op 7 februari een workshop. Hierin leer ik je technieken om je onderbewustzijn te herprogrammeren zodat je zelf creator wordt van je eigen realiteit en ik leer je dus hoe je in staat bent om een voor jouw stralend 2024 zelf te creëeren. Ik leer je dat je leven geen oorzaak-gevolg ritme is maar dat je als mens in staat bent om het gevolg dat je wenst zelf te veroorzaken! Ons brein is in staat tot creatie. En dat heeft allemaal te maken met “energie”.

Ik ging op zoek naar een gepaste locatie voor deze inspirerende dag en ik kwam al snel bij Annelies Hens terecht van Equimind die coaching aanbiedt met paarden. Ik had Annelies al eens eerder ontmoet via een netwerk event van de bank. En nu was de tijd rijp om me niet alleen te laten onderdompelen in de prachtige natuur waar haar coachingspraktijk “GROND” zich bevindt. Maar ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook zelf eens te ervaren hoe paarden mij verder kunnen coachen. Eigenlijk: hoe paarden mijn geblokkeerde energie kunnen loswerken. Want dat is wat ze doen. Mijn energie communiceert met hun energie en zij transformeren energetisch mijn blokkades. Wat een ervaring weeral.

Wat leerde ik:

dat paarden een spiegelend vermogen hebben: Paarden spiegelen onze emoties, voelen onze energie aan en scannen onze lichaamshouding.

Paarden pikken onbewuste signalen op die ze weergeven aan de hand van gedrag.

Samen met het paard ontwar je knopen en zaken waar je op vast loopt.

Door bewust te worden van je emoties, gevoelens en gedrag, kom je bij het paard tot inzichten.

Ik kan het jullie zeker aanraden om ook eens te ervaren. Ik vind wel dat enige zelfkennis al wel vereist is. En als jullie al goed jullie lichaam kunnen aanvoelen en jullie blinde vlekken kennen dan vind ik dit persoonlijk ook een meerwaarde. Uiteraard is het contact met de paarden op zich ook al een waardevolle ervaring.

Dus het was snel beslist. Mijn volgende workshop gaat dus door op “GROND”. Een prachtige locatie in Kontich, maalderijstraat 9, 2550 Waarloos. Met heel veel positieve en transformatieve energie. Ideaal voor een creatieve en verrijkende dag waar je gaat leren hoe je zelf creator wordt een stralend 2024. Binnenkort vindt je alle info hierover op mijn website. Ik houd jullie zeker op de hoogte.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *