Joepie, het is gestopt met regenen. Het is beginnen gieten. :-)

De laatste weken hoor ik veel gejammer over het weer. “Het mag nu wel eens gaan stoppen he met dat regenen”.

Iets waar ik bewust (en dikwijls lukt het maar soms lukt het ook niet) voor kies, is om geen half woord te verspelen aan mijn oordeel over goed of slecht weer. Als er nu 1 ding is, waar ik totaal geen enkele vat op heb, is het het weer. Dus heeft het totaal geen enkele zin om energie te verliezen aan wat ik percipieer als “slecht” weer.

Als ik voel dat ik toch ook liever met zon ga wandelen dan met regen dan haal ik me het verhaal voor de geest van mijn vriendin die op bezoek was in Schotland bij vrienden. Toen ze begon over “het regent hier wel veel he”, keken haar schotse vrienden haar verbaasd aan. Voor hen is regen gewoon een evidentie. Als ze willen gaan wandelen, dan kijken ze niet naar buiten om te zien of het al dan niet regent. Ze kijken naar buiten om te zien hoe hard het regent en afhankelijk van hoe hard het regent, kiezen ze ene of andere regenjas.

Er is geen “slecht” weer, zeiden ze dan. Er is enkel slechte kledij. En bovendien: regen is ook maar water he.

Ik herinner me deze inspirerende woorden goed als ik voor de zoveelste keer deze laatste weken mijn (ondertussen perfecte) regenjas en caoutchouc botten aandoe voor mijn dagelijkse portie frisse lucht.

Regen heeft een ongelooflijk zuiverend effect. Wind ook trouwens. Het zijn ideale natuurelementen om je energetisch vermogen op te kuisen en te zuiveren. Ze geven je de kans om van je wandeling een efficiënte energy booster te maken. Tijdens je wandeling in de regen en/of de wind kan je gedachten en gevoelens die jou niet meer dienen volledig loslaten. Laten meewaaien met de wind of laten wegvloeien met de regen die over je lichaam op de grond valt. Het is een gigantisch waardevolle en simpele techniek om zware energie die je niet meer nodig hebt, los te weken.

En nu wil het toeval dat het juist nu, op het einde van het jaar, zoveel regent. Wij zijn dikke gelukzakken. Want op het einde van het jaar is het dé ideale gelegenheid om te reflecteren op het afgelopen jaar en om bewust ervoor te kiezen een aantal zaken los te laten die jou belemmeren het leven te leiden waarvoor jij elke dag uit je bed wil springen.

Zo kan je jezelf volgende vragen stellen: (dank je stacey seedorf voor de inspiratie)

·      Welke stappen heb ik dit jaar gezet?

·      Heb ik me aan de afspraken gehouden die ik met mezelf had gemaakt?

·      Ben ik bewust of onbewust in mijn comfortzone blijven zitten?

·      Heb ik (lastige) knopen doorgehakt?

·      Heb ik de stap eindelijk durven zetten om bepaalde zekerheden los te laten?

·      Heb ik mensen en/of dingen losgelaten waar ik niet gelukkig van word?

·      Heb ik JA gezegd daar waar ik een JA voelde?

·      Heb ik NEE gezegd daar waar ik een Nee voelde?

·      Voel ik me gelukkig in mijn werk/onderneming?

·      Durf ik inmiddels in eigen mijn licht/grootsheid staan?

·      Vind ik het nog te belangrijk wat anderen over mij denken?

·      Voel ik me succesvol? Weet ik welke behoeften ik zelf heb?

·      Ben ik trots op mezelf? Voel ik me zelfzekerder?

·      Durf ik voor mezelf te kiezen? Mijn ruimte in te nemen?

Wees eerlijk voor jezelf. En wees blij dat het veel regent deze periode van het jaar. Dan kan je bewust loslaten wat je in 2024 niet meer wil meesleuren.

En nog een extra voordeel van veel regen: het dwingt je letterlijk om meer naar binnen te gaan. En dan is de vraag: hoe gezellig kan ik het binnen maken? Letterlijk. Maar ook figuurlijk. Hoe gezellig vind ik mezelf? Hoe goed kan ik mezelf aanvaarden zoals ik nu ben? Hoeveel houd ik van mezelf? Hoe fijn vind ik mijn eigen gezelschap?

Gebruik deze natuurelementen, zodat je in 2024 vers aan de start kan gaan. Elk jaar een beetje lichter, energieker, gezonder, vrolijker, contenter. Zodat we in 2024 kunnen starten met het zetten van onze heldere intenties voor 2024.

Dit gaan we samen doen. Op 7 februari 2024, organiseer ik een breintraining dag: “word creator van een stralend 2024”. Ik leer je samenwerken met de genialiteit van je lichaam. Ik leer je hoe je wat je denkt, wat je voelt en wat je doet energetisch op elkaar afstemt zodat wat je wenst voor 2024 naar je toekomt. En je kan stoppen met trekken en sleuren en pushen en forceren. Wil je ook je brein trainen voor een 2024 waarvoor je elke dag uit je bed springt? Schrijf je dan hier in. Ik werk in kleine groepen. Dus de plaatsen zijn beperkt. Start je 2024 energiek en geef jezelf een stralend 2024 cadeau.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *