Voor niks gaat de zon op

cropped-img_8636Als je in een moeilijke periode zit, dan kunnen de dagen echt heel lastig zijn. Ik zag het dikwijls niet meer zitten. Ik ging al een anderhalf jaar elke woensdag naar de psycholoog, ik was al een jaar gestopt met werken, ik deed geen sport meer want daar voelde ik me te uitgeblust voor, ik nam al een heleboel voedingssupplementen, ik volgde yoga lessen, ik begon de dag met meditatie, ik ging voor de 240 ste dag op rij terug op die bank zitten in de kleiputten om mijn lichaam tot rust te brengen, en toch begon de dag nog steeds ellendig. Hoe geraak ik deze dag door? De tijd dat dagen en weken vooruit vliegen, geldt enkel als je je goed voelt. Toen ik me zo rot voelde, gaat een dag tergend traag voorbij. En je weet dat tijd je bondgenoot is. Je weet dat tijd raad brengt en dat na regen zonneschijn komt dus je wil maar één ding: laat deze dag zo snel mogelijk voorbij zijn zodat er een nieuwe kan beginnen.

Een hele periode ging het op deze manier. Je weet, de zon komt op, dus er begint een nieuwe dag en je weet dat de zon terug ondergaat en deze dag gelukkig voorbij is.

Het enige wat me in die donkere periode vooruit hielp was het mooie ervan te zien en me op te trekken aan het feit dat de tijd inderdaad raad brengt en je er niets voor moet doen.  De zon gaat immers voor niks op. Dank je zon!!!!

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] En als je dan nog eens een begripvolle huisgenoot hebt rondlopen, die begrijpt wat je doormaakt en je de ruimte geeft om zo’n hangdagen door te spartelen, vraag hem of haar dan om je een glaasje bubbels te geven om je negatieve gevoelens door te spoelen. Die gevoelens zijn er spijtig genoeg toch, dus vier ze dan en weet dat deze dienen om er daarna veel sterker uit te komen. Bedank ze dat ze je lastig vallen en zeg tegen hen dat ze maar hun gang gaan en dat je gewoon zal afwachten tot ze uitgeraasd zijn. Weet dat ze verdwijnen en dat er na regen steeds zonneschijn komt. Voor niks gaat de zon op […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *