Wanneer heb jij je voor het laatst een prins(es) gevoeld?

Vakantie betekent grootoudertijd. Zo bracht ik deze zomer een weekje aan zee door met mijn oudste kleindochter. Het viel me op hoeveel fantasie ze had. En dat heeft elk kind tot 7 jaar van nature.
Heel de fietsrit naar het strand fantaseert ze er zonder aarzelen op los. Dat ze een prinses is.

Dat ze een mooi lang roos kleed aan heeft. Dat ze in een groot kasteel woont met veel water errond. Dat ze twee honden heeft, een kleine bruine en een grote witte. Dat er paarden rond haar kasteel lopen. En dat ze een grote tuin hebben met veel bomen. Enz…… Het gaat moeiteloos.

Als volwassenen kunnen we ook nog goed dromen en fantaseren. Maar dan in de verkeerde richting. En dat heet dan piekeren. 🙂

Heel veel van onze piekergedachten worden nooit werkelijkheid. En toch blijven we het doen. Kies dan toch eerder maar voor dromen en fantaseren zoals kinderen het doen. Misschien wordt je droom nooit werkelijkheid maar in ieder geval wordt je er tenminste al niet ziek van.

Integendeel: fantaseren over je droomleven zet je gelukshormonen in gang en je energie krijgt er instant een boost van. Hiervan profiteert dan weer je hele lichaam. Je levensenergie gaat stromen en zo krijgen energetische blokkades de kans om op te lossen.

Dromen is dus een zeer efficiënte oefening om je frequentie te verhogen en hoe hoger je frequentie wordt, hoe meer kans je hebt dat je droomleven zich zal realiseren. Want je droomleven speelt zicht af op jouw hoogste energetische potentieel.

Dromen kan je overal. In de file, op toilet, in bed, aan de kassa van de supermarkt. En je hebt er geen conditie voor nodig. Geen accessoires. Dus waarop wacht je?

Weet je al wat jouw droomleven is? Weet je al wat je zou willen verbeteren in je leven? Wil je meer voldoening? Meer rust? Meer zelfvertrouwen? Meer energie? Betere nachtrust?

Weet je al wat je talenten zijn? Wat je moeiteloos doet? Waar je blij van wordt? Wat jouw drijfveren zijn? Wat je belangrijk vindt? Wat jouw kernwaarden zijn?

Van welke “betere” wereld droom je? Een vredigere wereld? Een gezondere wereld? Een “mooiere” wereld? Een zorgzamere wereld?

Als je weet wat je wil, en je zet dan je natuurlijke talent van dromen (= emotioneel verbinden) in dan moet je je pad niet meer zoeken. Dan vindt jouw pad jou. Dan hoef je niet meer te trekken en te sleuren en te forceren. Dan trek je naar je toe wat je nodig hebt. En dat is een spel van energie. Eens je dit begrijpt, dan komt jouw leven in een moeiteloze flow. En dat is wat ik jullie wil leren. In een workshop die ik organiseer op 7 februari 2024 We gaan een hele dag onze drie breinen trainen en ons lichaam. Want daar gebeurt de switch van het leven wat je nu leidt naar een leven waarvoor je elke dag uit je bed springt. Doe mee. Schrijf je nu in want de plaatsen zijn beperkt. Ik werk enkel in kleine groepjes. Ik heet jullie graag welkom.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *