Wordt de bloem die je in de wortel bent 🪷

Ik ben nog steeds onder de indruk van mijn bezoek aan het keukenhof. Voor de duidelijkheid: ik heb geen aandelen gekocht van het keukenhof hoor. Ik denk dat ik al meer de link naar de website van het keukenhof gedeeld heb dan de link naar mijn eigen website wat er enkel op wijst dat ik in mijn marketing strategie nog geen sales funnels heb gestoken. En dat ga ik ook niet doen, maar dat is een ander verhaaltje.

Als je leest dat 1,4 miljoen bezoekers van over heel de wereld in twee maanden tijd de ervaring van al die bloemenweelde niet willen missen dan hoeft het geen verder betoog dat vele mensen aangetrokken worden door wat bloemen in hen wakker maken. 

Lente, nieuw leven, frisse kleuren, nieuw begin, frisse geuren. De lente is voor vele mensen hun favoriete seizoen.  En wat zo fascinerend is aan bloemen (en de natuur in het algemeen)? Zij groeien enkel. Zij voeden zich vanuit hun wortels met stoffen uit de bodem en verder groeien zij gewoon. Zij vragen zich niet af waarom ze rood zijn, waarom ze kleiner zijn dan hun buurvrouw (man), waarom ze dikker zijn dan de bloemen van dat andere perk, waarom dat andere perk precies meer bezoekers trekt dan zij, waarom zij achter in het park staan en niet vooraan, … Kortom ze hebben geen last van een beperkend ego. (Ik dacht dat ik al over de functie van het ego had geschreven maar ik vind dit verhaal niet terug in mijn bloglijst. Dus dat wordt zeker nog eens het onderwerp van een nieuwe Radiant Sannday Story)

Uiteraard heeft de mens een fijner zenuwstelsel en een ruimer bewustzijn maar we kunnen toch een voorbeeld nemen aan de natuur.

Mijn MILDI methode (mission driving living methode) leert jou om je ook eerst en vooral te verbinden met wie je in je kern bent. Welke bloem ben je? Wat zijn jouw talenten, jouw behoeften, jouw kernwaarden? Verspil geen energie aan wie je eigenlijk had willen zijn: slanker, slimmer, sportiever, mooier, rijker,….  En verspil ook geen geld aan allerlei technieken en ingrepen en pillen die jouw uiterlijk proberen te “verbeteren” want het biedt geen oplossing aan het leeg gevoel van binnen dat jou belet in volle glorie te stralen. Je gaat je niet beter in je vel voelen als je je van buitenaf laat “fixen”. Een goed gevoel creëer je langs de binnenkant en dat straal je dan naar buiten uit. Maar niet omgekeerd. 

Investeer in jezelf leren kennen en jezelf graag leren zien voor wie je bent en hoe je eruit ziet. Want ieder van ons heeft alles in zich om te kunnen worden wie je bedoelt bent te worden. Het werkt echt niet om een voetballer te willen worden omdat die veel meer geld verdient als je talent hebt voor zwemmen bijvoorbeeld. Dat is misschien spijtig maar eer je talent en ga daarmee aan de slag.

Want waarom wil ik iets en doe ik het niet?
– ik wil solliciteren maar ik doe het niet
– ik wil gezonder eten maar ik doe het niet
– ik wil meer bewegen maar ik doe het niet
– ik wil stoppen met roken maar ik doe het niet
– ik wil dat moeilijke gesprek voeren met mijn baas maar ik doe het niet
– ik wil zelfstandige worden maar ik doe het niet
– ik wil spaans leren maar ik doe het niet
– ik wil verhuizen maar ik doe het niet
– ik wil terug contact met mijn vader opnemen maar ik doe het niet
– ik wil die ruzie met mijn broer bijleggen maar ik doe het niet
enz…..

Waarom is dat? Omdat ik niet voldoende VOEL wat die acties mij gaan opbrengen. Waarom niet? Omdat ik niet handel vanuit mijn gevoel en verbondenheid met wie ik ben maar omdat ik handel vanuit mijn gedachte dat als ik meer sport ik mooiere benen ga krijgen dan mijn collega bijvoorbeeld.

Ik stem mijn acties af op mijn doelen (wat wil ik hebben?) en dat werkt niet. Daar geraak je van uitgeput. En daarin zit niet voldoende motivatie om jouw acties ook daadwerkelijk uit te voeren. Jouw acties moeten afgestemd zijn op wie je bent. Ik noem dat geïnspireerde acties. En enkel op deze manier leid je een leven in flow. Een leven met voldoening. En vitaal, vrolijk en energiek leven. En in een leven met flow voel je het “waarom” van je acties. En dat gevoel heb je nodig om ook werkelijk de stappen te zetten die nodig zijn. Niet enkel dromen van een “beter” leven. Maar ook doen wat nodig is. Want niemand gaat het in jouw plaats komen doen. Het is jouw leven , jouw keuze en jouw verantwoordelijkheid.

Je kan enkel de bloem worden die je bedoeld bent te zijn. Eer dat. Voel dat. Ervaar dat. Ruik dat. En vergelijk je niet met een ander, of wat beter zou zijn, of waar je meer geld zou kunnen mee verdienen, of wat jouw omgeving mooier vindt, of wat jouw partner wenst, of wat jouw ouders voor jou in gedachten hadden,…

Want je kan nooit voldoen aan externe verwachtingen als deze niet kloppen met jouw kern. Het is maar vanuit jouw kern dat je je voedt met de juiste voedingsstoffen. Niet enkel letterlijk maar ook figuurlijk.

Hoe doe je dat nu concreet? Hierover heb ik een uitgebreid werkboek geschreven. Met theorie en praktische oefeningen. Je vindt ze terug op mijn website. Je kan ze GRATIS downloaden. Ga ermee aan de slag. Start vandaag. Stel niet uit tot morgen wat je vandaag al kan doen. Zet nu die eerste stap. Met kleine stapjes maar zet de stapjes wel. Aarzel niet want de klok tikt verder. Onze tijd op deze aardbol in onze huidige vorm is beperkt en gaat snel. Gebruik hem wel.

Loop je ergens vast of wil je graag een ruggesteun? Je weet me zeker te vinden. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *