Spring ik zelf elke dag energiek uit mijn bed ?

Deze vraag krijg ik regelmatig van klanten.

Voel jij je dan nooit meer futloos?

Als ik dan antwoord: “ja, ik voel mij ook nog soms futloos” en “nee, ik spring niet elke dag energiek uit mijn bed“, dan hoor ik een zucht van verlichting.

Lieve mensen, zoals ik eerder al beschreef in 1 van mijn Radiant Sannday Stories, is ons lichaam een transformator van energie. Maw: eigenlijk is ons lichaam een apparaat dat energie van buitenaf ontvangt. In die energie zit informatie verpakt dat ons lichaam begrijpt. Hiermee zet ze ons lichaam (onze triljoenen lichaamscellen) in actie. En zo creëeren we een output.

Heel dit proces is geniaal. Maar zodanig geniaal dat er nog niet alles van begrepen wordt. Wetenschappers weten dat ze niet alles weten. En dus dringt zich een combinatie op van weten en niet-weten maar ervaren. Op een bepaald moment stappen we over naar het loslaten van de controle en stappen we de wereld binnen van vertrouwen op de signalen van ons lichaam, onze intuïtie, ons innerlijk weten als kompas.

Ik zal niet meer moeten herhalen dat de werking van onze energie huishouding mijn grote passie is. Ik doe niet liever dan verder leren begrijpen hoe we als mens in staat zijn om ons energie potentieel te maximaliseren en dit liefst 24/7. Want dit is wat er gebeurt als we een leven creëren waarvoor we elke dag uit ons bed springen. Op dat moment zijn we verbonden met ons maximaal energetisch potentieel.

Wil dit dan zeggen dat we nooit geen energiedip meer hebben? NOPE

Hoe bewust ik ook met mijn lichaam, gedachten, gevoelens, acties bezig ben, ook ik voel me soms onverklaarbaar futloos. Ik heb geleerd om er niet steeds een oorzaak voor te zoeken en te aanvaarden dat heel ons systeem van drie breinen verbonden met een gigantisch complex zenuwstelsel soms ondoorgrondelijk is.

Wat doe ik als ik ‘s morgens opsta terwijl ik voel alsof ik nog geen oog dicht heb gedaan?

1. 3-2-1 ik spring in de koude douche. Ga voorbij de weerstand. Just do it.
2. 3-2-1 wandelschoenen aan. Ook al is het maar voor 15 minuten. Eerst buiten
3. Veel water drinken. Ik skip koffie. Alcohol skip ik sowieso al.
4. Ik eet veel fruit, groenten en noten die dag
5. Ik leg mijn telefoon meer opzij, minder computerwerk
6. Ik probeer na elke coaching sessie buiten te gaan ook al is het maar voor 5 minuten
7. Ik las bewust meer momenten in om minstens 3 minuten bewust te ademen.
8. Ik skip mijn avondprogramma indien mogelijk.
9. Ik kies bewust voor een meer creatieve avond activiteit zoals schrijven, tekenen, handwerk, …
10. Ik verwen mezelf met een warm badje of extra lange warme douche voor het slapengaan

Voel zelf eens wat er voor jou werkt. Iedereen laadt zijn/haar batterij anders op. 

Lieve mensen,
In dit leven krijgen we maar 1 lichaam. Het is jouw tempel. Het is jouw voertuig waarmee je door dit leven beweegt. Soigneer het als een Rolls Royce. Brandt er een service lichtje? Rijd dan niet verder maar geef het eerst een onderhoudsbeurt. Wacht er niet mee want de kosten en tijd voor een herstelling zijn steeds veel hoger dan de kosten en tijd van onderhoud.

Wil jij graag meer horen over de genialiteit van ons lichaam? En hoe wij als mens zelf in staat zijn om te navigeren met ons lichaam van stress voertuig naar rust voertuig? Inzicht brengt al heel veel opklaring.

Nodig mij dan uit als spreker. Bij jou in de woonkamer voor vrienden, of in jouw bedrijf, of in jouw sportclub voor jouw leden, of in jouw school, of in jouw jeugdclub, of in jouw wellnessclub, of in jouw yogazaal, of in jouw kiné praktijk, of in jouw dokters kabinet. Een boeiende lezing over hoe wij met onze gevoelens, onze gedachten en onze acties kunnen kiezen voor innerlijke rust in ons lichaam, gaat jou op weg helpen om jou te leren hoe je zelf een leven kan creëeren waarvoor je elke dag uit je bed springt. Of toch bijna elke dag 😊

Klik hier en we gaan samen aan de slag om de wereld een beetje lichter te maken. Help je mee?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *